Giraffen Marius står til aflivning

Hos OASA er vi forarget over Københavns Zooligiske Have, som søndag den 9. februar vil aflive den knap 2 år gamle giraf Marius, fordi han genetisk ikke passer ind. En kastrering har Zoo også afvist, da han så vil tage plads fra andre giraffer, som genetisk passer bedre ind i fangeskabet. 

 

Mange Zoo verden over har meldt deres støtte til Marius og tilbud at tage imod Marius, men dette her Zoo afvist. Nyeste information er at det britiske dyrereservat Yorkshire Wildlife Park (i stil med Knuthenborg Safaripark) har tilbudt at tage Marius.... OASA håber, at de lykkedes med at få Københavns Zoo i tale - og dermed redder Marius' liv.

 

For OASA handler det ikke kun om giraffen Marius. Det handler om at sætte fokus på virksomheden Zoologisk Have, som sætter etik og dyrevelfærd til side for penge - og samtidig udgiver sig for at være en virksomhed med dyrevelfærd i højsæde. 

 

Vi er stolte af at være med i interviewet på BBC News "OASA against the killing of the giraffe Marius" - "A taste of Africa - in captivity"...  og takker BBC News for at sætte fokus på problematikken. 

 

Du kan se indslaget fra BBC News her: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26102210