Ny dansk rapport om vilde dyr i fangenskab

OASA slår dørene op til Cinemateket i København og byder alle velkommen, til offentliggørelse af ny dansk rapport om vilde dyr i fangenskab og deres levevilkår, samt en stor fotoudstilling om vilde dyr i fangenskab i EU, herunder Danmark.

 

OASA arbejder aktivt på mange fronter for at udfordre retten til at holde vilde dyr i fangenskab. Vi mener ikke, at vilde dyr hører til bag tremmer og er af den holdning, at disse forretninger skal forbydes i fremtiden.

 

Vejen mod et forbud er dog lang og derfor arbejder vi også for at forbedre vilkårene for de, som lige nu ikke kender til frihed.

 

Vi har den meget store fornøjelse at præsentere alle gæster for resultaterne af en omfattende undersøgelse, netop om dyrenes trivsel og vilkår i de danske zoologiske haver. Undersøgelsen er lavet i samarbejde mellem Born Free og OASA.

 

Undersøgelsen afslører at rammerne, plejen og vilkårene for mange af disse dyr er mangelfuld, for at dyrene kan udleve deres naturlige instinkter, adfærd og få opfyldt deres behov for stimulering, motion m.m.

 

OASA spørger nu alle danskere: Hører elefanter og løver virkelig til i København? Kan en Isbjørn trives i Aalborg? Kan der stadig være en rimelig forklaring på, at vi fratager dyrene i zoologiske haver enhver form for naturlig anstændighed og lader voksne og børn beskue dem, alt imens vi fotograferer og spiser vores medbragte madpakke? Kan vi være det bekendt i 2017?

 

Vi samarbejder internationalt med andre dyrebeskyttelsesorganisationer i koallitionen ENDCAP. Og netop i denne forbindelse og i dette samarbejde, har vi også den store fornøjelse at invitere jer indenfor, så I kan få lov at opleve dyrenes hverdag i ZOO gennem smukke, men triste, medrivende billeder, taget af Jo-Anne McArthur og Britta Jaschinski. Alle billederne repræsenterer virkeligheden aktuelt, for de dyr der lever i fangenskab. De er med til at skabe en forståelse, som kan få debatten i vores samfund til at vokse. 

 

Når en elefant vugger fra side til side, er det ikke fordi den danser... 

Når det store tigerdyr går hvileløst frem og tilbage, er det ikke for at vise sig frem fra alle sider. 

Det er fordi de lider mentalt, og i alvorlig grad, af at være bag tremmer...

 

Zoologiske haver er en del af underholdnings- og forlystelsesindustrien, men har formået at skabe sig et image som en uddannelsesmæssig- og videnskabelige institution, der sikrer arternes overlevelse. Det passer ganske enkelt ikke, at disse institutioner er vejen frem til læring om dyrene eller hindrer at de uddør.

 

19% af dyr i Zoo er IKKE truede dyrearter. Avl af løver og giraffer i Zoologiske haver i Europa har ingen relation til genudsættelse i naturen - de avles til et liv i fangenskab og underholdning.

 

De danske zoologiske haver har fået muligheden for at bidrage til arbejdsprocessen, men afslog.

 

Program:

 

Lørdag den 22. april 2017

 

Kl. 11.00: Vi åbner dørene til Cinemateket - Asta Bar

 

Kl. 11.45: OASA og Born Free præsenterer rapportens indhold og konklusioner og der vil være mulighed for at stille et par spørgsmål

 

Kl 12.00 - 16.00 Udstillingen er åben og der vil være mulighed for at tale videre med BORN FREE og OASA gennem dagen 

 

Søndag den 23. april 2017

 

Kl. 11.00 - 16.00: Udstillingen er åben og der vil være mulighed for at tale videre med BORN FREE og OASA gennem dagen 

 

For begge dage gælder, at der vil være mulighed for at sidde i baren og nyde forfriskninger hele dagen.

 

Udstillingen er passende for alle aldre.

 https://www.facebook.com/events/400938610279845/?ti=icl